Ontwikkel jezelf tot gewilde low-code developer.

Lijkt de IT je leuk en beschik je over communicatieve skills en probleemoplossend vermogen? Dan zijn wij opzoek naar jou.

waarvan 95% na 1 jaar een vast contract heeft 135 succesvol getrainde Motoppers 45+ tevreden klanten 19+ nationaliteiten getraind tot nieuw werktalent. 122+ succesvol geplaatste Motoppers waarvan 95% na 1 jaar een vast contract heeft 135 succesvol getrainde Motoppers 45+ tevreden klanten 19+ nationaliteiten getraind tot nieuw werktalent. 122+ succesvol geplaatste Motoppers waarvan 95% na 1 jaar een vast contract heeft 135 succesvol getrainde Motoppers 45+ tevreden klanten 19+ nationaliteiten getraind tot nieuw werktalent. 122+ succesvol geplaatste Motoppers waarvan 95% na 1 jaar een vast contract heeft 135 succesvol getrainde Motoppers 45+ tevreden klanten 19+ nationaliteiten getraind tot nieuw werktalent. 122+ succesvol geplaatste Motoppers

Je nieuwe carrière als software developer begint hier.

In Nederland zijn er ruim 36.000 onvervulde IT vacatures. Developers skills zijn dus zeer gewild en bieden je de nodige kansen op de arbeidsmarkt. Heb je affiniteit met IT? Ga voor onze low-code traineeships!

01 Opleiding

Je hebt een opleiding gehad in je land van herkomst, met of zonder behaald diploma.

01 Opleiding

02 Affiniteit

IT spreekt je aan en het lijkt je leuk om hier vaardigheden in te ontwikkelen.

02 Affiniteit

03 Vaardigheden

Je hebt communicatieve vaardigheden en probleemoplossend vermogen.

03 Vaardigheden
Wat is low-code?

Stap in de wereld van low-code

Wat is low-code?

Leer hoe je intuïtief op maat gemaakte innovatieve IT-oplossingen creëert, zelfs zonder diepgaande programmeerkennis. Wij helpen je om de juiste vaardigheden te ontwikkelen, zodat je aan de slag kunt bij een toonaangevend bedrijf. Je gaat daar onderdeel uitmaken van een team die bijvoorbeeld een nieuwe online klantbeheer-applicatie ontwikkelt. Kies je voor een toekomstbestaan in de IT, dan maak je bovendien 95% kans op een vast contract aan het einde van ons begeleidingstraject.

wat onze motoppers zeggen
“Ik heb geen achtergrond in IT of een formele IT-opleiding. Wat ik wel heb, is een een passie en interesse voor dit vakgebied. Ik zie leren en doen waar je van houdt niet als hard werken, maar iets dat ik graag doe.”
Hikmet Mendix Maker
Lees mijn verhaal
Geen opleiding maar wel passie en interesse voor de IT.
wat onze motoppers zeggen
“Het is niet makkelijk om werk te vinden. Ik heb gestudeerd in Syrië en kreeg goed onderwijs. Maar alles is anders hier. Motopp leert je hoe de werkcultuur is in Nederland, hoe je in teams werkt, en helpt je bij het vinden van een baan.”
Salma Mendix Maker bij ABN Amro
Lees over Motopp en ABNAMRO
Motopp helpt je bij het vinden van een baan.
wat onze motoppers zeggen
Het hebben van kennis maakt je krachtiger. Zo lang als dat je kracht hebt, kun je het.
Fadi Mendix Maker bij PostNL
Lees mijn verhaal
Motopp heeft mij de kans gegeven om een toekomst op te bouwen
Geen opleiding maar wel passie en interesse voor de IT.
Motopp helpt je bij het vinden van een baan.
Motopp heeft mij de kans gegeven om een toekomst op te bouwen
Hoe ziet het traineeship eruit?

Hoe en wat

Hoe ziet het traineeship eruit?

Ook al ben je super gemotiveerd, je plek vinden in een toonaangevend Nederlands bedrijf voelt best een beetje spannend. Wij helpen je je vaardigheden op te bouwen zowel op het gebied van taal, culturele integratie, presentatietechnieken, samenwerken (agile/scrum) en de benodigde vakskills. Met behulp van onze begeleiding voel je je gauw op je plek.

Maak nieuwe vrienden.

Persoonlijke ontwikkeling

Maak nieuwe vrienden.

Nieuwe skills leren in een nieuw land is niet alleen spannend, maar ook gewoon leuk. Wanneer je door ons bent geselecteerd word je lid van een groep van andere nieuwkomers. Samen doorlopen jullie het intensieve begeleidingstraject. Je maakt automatisch nieuwe vrienden en krijgt support van een persoonlijke mentor. Jullie bepalen hoe hoog je de lat legt en geven zelf een naam aan jullie groep, net zoals jullie voorgangers deden: ‘Eagle fly high’ en de ‘Challengers’. Met behulp van de Motopp journey app volg je jouw ontwikkeling en hou je onderling contact!

Maak kennis met jouw mentors
“Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk, omdat ik bij Motopp iedere dag nieuwkomers zie transformeren tot collega’s die weer vol zelfvertrouwen kijken naar hun toekomst. Om iemand te zien lachen en met trots te zien bijdragen in een team, is heel voldoenend. Iedere dag weer.”
Stefan van der Munnik People Development Manager bij Motopp
Linkedin
Ik zie elke dag statushouders die voor ons traject kiezen, groeien in hun eigenwaarde.
Maak kennis met jouw mentors
“Het geeft veel voldoening om mensen die met buitenlandse diplomas hier niet aan de bak komen, alsnog een baan met perspectieven aan te bieden. Ik zie bij ons iedere dag Motoppers opbloeien omdat ze een succes van hun trainingstraject en nieuwe loopbaan weten te maken. Ik ben er om hun pad van zelfrealisatie te faciliteren.”
Dave Baltus HR & People Development Manager bij Motopp
Linkedin
Ik ben er om Motoppers te ondersteunen bij hun pad tot zelfrealisatie.
Maak kennis met jouw mentors
“Nog geen kwart van de statushouders in Nederland hebben succesvol een baan gevonden. Ik geloof in gelijke kansen en ik ben super gemotiveerd om jou verder te helpen! Ik zal er alles aan doen om je te helpen slagen.”
Wanda Compier People Development Manager bij Motopp
Linkedin
Wanda is super gemotiveerd om jou te helpen om in je kracht te staan.
Ik zie elke dag statushouders die voor ons traject kiezen, groeien in hun eigenwaarde.
Ik ben er om Motoppers te ondersteunen bij hun pad tot zelfrealisatie.
Wanda is super gemotiveerd om jou te helpen om in je kracht te staan.
Hebben we je interesse gewekt?

Aanmelden

Hebben we je interesse gewekt?

Ben je toe aan een welverdiende kans in het Nederlandse bedrijfsleven? Heb je interesse om low-code developer te worden? Ben je als nieuwkomer geïnteresseerd in het trainingstraject? We zijn benieuwd wie jij bent, wat jouw ambities zijn en waarom je ons programma wilt volgen. Bekijk het trainingsaanbod via onderstaande button. Selecteer waar je je voor wil aanmelden, via het aanmeldformulier kom je in onze kandidatenomgeving terecht waar je veilig jouw cv en motivatiebrief kunt uploaden. We nemen hierna contact met jou op. Wie weet tot snel!

Vacature aanbod.

Wil je weten welke trainingen en vacatures wij nu aanbieden? Bekijk ons actuele aanbod hieronder.

Vacature

IT Traineeship

Amsterdam Voltijd Motopp

Je droomt van een baan in de IT en je bent leergierig?

Bekijk vacature

Heb je nog vragen?

De achtergrond en reden om te kiezen voor een begeleid traject naar een nieuwe low-code baan, is voor elke nieuwkomer anders. Bekijk hier de meest gestelde vragen.

Nederland kampt met zware tekorten als het gaat om het vervullen van arbeidsplaatsen in de IT. Op dit moment zijn er zo’n 36.000 openstaande vacatures. De behoefte voor low-code IT-professionals blijft de komende jaren naar verwachting groeien. Het is dus een hele goede keuze om voor een carrière als low-code developer te gaan. Wat we van jou vragen is dat je affiniteit hebt met computers, en interesse hebt voor IT-oplossingen. Ook is het handig dat je numeriek inzicht hebt, oplossingsgericht kan denken en goed kan samenwerken. Als je door ons geselecteerd bent, dan kom je in een intensief begeleidingstraject terecht, waarbij we je gaan helpen om al je obstakels op te lossen, zoals op het gebied van taal, benodigde vakkennis, begrip van Nederlandse bedrijfscultuur, enz.

Voor jou als statushouder, helemaal niets. Wij betalen jouw trainingen en vergoeden jouw reiskosten. Het merendeel van de tijd, volg je de low-code trainingen ‘remote’, vanaf je eigen thuiswerkplek. Een keer per week kom je naar ons kantoor in Amsterdam voor een gezamenlijke workshop, met andere Motoppers. Wanneer we jou na het trainingstraject gematcht hebben met een werkgever, dan kun je uiteraard betaald werk gaan verrichten.

Wij begrijpen dat veiligheid van jou gegevens belangrijk is. Wij verzamelen online alleen geanonimiseerd gegevens. Wanneer we jou vragen een formulier in te vullen en gegevens achter te laten, dan doen wij dat op een platform waarbij we beveiligingsmaatregelen in acht hebben genomen. Jouw gegevens zullen nooit zonder toestemming aan derden worden gedeeld. Bekijk onze privacyverklaring, met meer detail over hoe we met jouw gegevens omgaan.

In het land van herkomst heb je diploma’s behaald die hier in Nederland niet worden geaccepteerd, of je hebt werkervaring die niets te maken heeft met de geselecteerde opleiding. Wij trainden statushouders die met een hoge medische vooropleiding, of als voormalig wiskundeleraar alsnog low-code-ontwikkelaar werden. Maar ook mensen die door het vluchten geen enkel beroepsonderwijs hebben kunnen volgen of afmaken. Ook gaven we statushouders een kans die door het moeizame werk vinden, al een paar jaar geestdodend werk onder hun niveau hebben moeten doen. We kijken niet naar waar je vandaan komt, maar naar waar je naartoe wilt. Onderbouw in je motivatiebrief waarom wij in jou moeten investeren. Als je geselecteerd bent voor een low-code traject, dan gebruiken we assessments om te toetsen of je de juiste basis hebt om in het traject voldoende verder te groeien.

Dat kan variëren afhankelijk van de complexiteit van wat er getraind wordt. Je moet rekening houden met een gemiddelde tijdsduur van 3 tot 6 maanden. Hierin besteden we aandacht aan interpersoonlijke skills, zoals presentatie techniek, samenwerken (agile/scrum), taalvaardigheid en culturele integratie en er zijn dan intensieve workshops om vaktechnische low-code skills te leren.

Dit is grotendeels van jezelf afhankelijk. We vragen maximale inzet van je. Maar daar krijg je ook ontzettend veel voor terug. Zodra je met succes je training hebt afgerond, en we hebben je geselecteerd om gematcht te worden met een opdrachtgever, dan is het vrijwel zeker dat je aan de slag kunt. Mocht er toch geen match tot stand komen (dat komt niet vaak voor), dan gaan wij ons maximaal inspannen om een andere werkgever voor je te vinden.

Als er echt geen match is tussen jou en de opdrachtgever (wat zelden voorkomt), dan gaan we opzoek naar een andere kans.

Zodra je gematcht bent voor een low-code baan, dan krijg je een arbeidscontract en treedt je in dienst bij Motopp. Vanuit Motopp wordt je gedetacheerd aan je vaste opdrachtgever. Dit is meestal voor een periode van 12 maanden. Het zorgt ervoor dat je een basissalaris krijgt, uit je uitkeringssituatie kunt stappen, pensioen opbouwt, verzekerd bent voor ziekte en recht hebt op het reguliere arbeidsvangnet in Nederland. Na 12 maanden krijgt 95% van al onze Motoppers een verlenging aangeboden bij hun opdrachtgever. Wij begeleiden de transitie, zodat je er goed terecht komt.

Het low-code trainingstraject vereist dat je 5 werkdagen in de week beschikbaar bent. Als je geselecteerd bent, informeren we je uiterlijk een maand voordat de training start. Kom je in de knel met de zorg voor kinderen of zieke ouders, overleg thuis wat de opties zijn en schroom niet om ons te raadplegen over mogelijke oplossingen. Het zal intensief zijn, maar vergeet niet dat het je ook een mooie kans oplevert. Lukt het echt niet, maar ben je over een tijdje wel beschikbaar? Laat ons sowieso weten dat je interesse hebt of kom over een tijdje hier weer terug.

Het komt weleens voor, er is alsnog discussie over je verblijfsstatus of een kind, ouder of partner wordt plotseling ziek. Als je bij ons in een low-code trainingstraject zit, dan voelen wij ons betrokken bij je. Deel het met ons en we zullen met je proberen mee te denken over een oplossing. Uiteraard hebben we geen invloed op alle situaties, maar er samen over nadenken kan soms alsnog tot een oplossing leiden. Ook als dat betekent dat het traject even ‘on hold’ wordt gezet.

Wil je statushouders een toekomst bieden en wil je partner worden?
Laten we kennismaken!