Stories

Catherine is trots op haar baan bij de Rabobank.

1 december 2021 | 3 minuten leestijd

Catherine is trots op haar baan bij de Rabobank.

De switch van een warm land naar het gure Nederland is erg wennen, laat staan het leren van een nieuwe taal. Maar Catherine was gemotiveerd om ervoor te gaan en is erg blij met het Motopp traject en haar nieuwe baan. Ze ziet haar mogelijkheden nu als onbegrensd! Ontdek hoe de verandering voor haar was.

Voor haar zijn haar mogelijkheden dankzij deze kans nu onbegrensd

Voor Catherine was het best even wennen toen ze vanuit Uganda in Nederland kwam te wonen. ‘Een van de grootste uitdagingen was Nederlands spreken, maar ook de kou!’ vertelt ze. Maar nog lastiger dan ons gure klimaat en moeilijke taal, was het voor haar om een baan te vinden. Catherine heeft een IT gerelateerde studie gedaan, maar kon nergens aan de slag. Werkgevers in Nederland vroegen allemaal om veel ervaring die ze nog niet had. Daarnaast was het een vereiste om de Nederlandse taal goed te beheersen.

Catherine is bij ons het Mendix traject gaan volgen. Ze omschrijft Motopp als de ruggengraat van haar carrière: ‘Het gaf me de ervaring die ik nodig had. Nu ben ik niet alleen een ontwikkelaar, maar een ervaren ontwikkelaar. De training en examens hielpen hierbij en bezorgde mij uiteindelijk de baan die ik graag wilde.’

Tijdens het traject worden Motoppers klaargestoomd voor de Nederlandse arbeidsmarkt, waar naast het opdoen van de juiste ervaring ook het leren van de taal bij hoort. Voor veel nieuwkomers is het erg lastig om aansluiting te vinden op deze arbeidsmarkt. Dit zorgt ervoor dat waardevolle talenten zoals Catherine niet benut worden; een tweevoudig probleem. Voor statushouders is het demotiverend en zwaar. Voor bedrijven is het lastig om werknemers te vinden, Nederland heeft namelijk een groot tekort aan IT-personeel dat alleen maar oploopt.

‘Het betekende erg veel voor me. Deze baan is een nieuw begin, het gaat mijn manier van leven veranderen. Ik zal mij er ook op psychologisch en sociaal gebied van ontwikkelen en persoonlijke groei meemaken,’ vertelt Catherine over het Mendix traject en het vinden van een bijpassende baan. Catherine is erg trots dat ze bij de Rabobank terecht kon. Ze raadt aan elke statushouder die in deze positie zit aan de stap te wagen. Want, zoals Catherine zegt: 

Het enige wat ik tegen anderen kan zeggen die ook hun droom willen waarmaken is aarzel niet. Want met Motopp kan het; the sky is the limit.

– Catherine

Bekijk Catherine’s video:

Een IT-talent zoals Catherine kreeg met de juiste begeleiding wel een baan.

Nu is de sky the limit. Heb je IT-vacatures en ben je opzoek naar nieuw talent?