Boost je skills, benut je talent en vind je droombaan.

Wij begeleiden gemotiveerde statushouders naar kansen om een bestaan op te bouwen en vullen het tekort aan specialisten aan. Het gaat erom wat je wilt bereiken, niet waar je vandaan komt.

95% heeft na 1 jaar een vast contract 135 getrainde Motoppers 26+ nationaliteiten hebben nu een baan 3-6 maanden intensieve begeleiding 95% heeft na 1 jaar een vast contract 135 getrainde Motoppers 26+ nationaliteiten hebben nu een baan 3-6 maanden intensieve begeleiding 95% heeft na 1 jaar een vast contract 135 getrainde Motoppers 26+ nationaliteiten hebben nu een baan 3-6 maanden intensieve begeleiding 95% heeft na 1 jaar een vast contract 135 getrainde Motoppers 26+ nationaliteiten hebben nu een baan 3-6 maanden intensieve begeleiding

Kies je leertraject

Ben je een statushouder en zoek je een baan bij een Nederlands bedrijf? Kies uit onderstaande traineeships. Zet de stap en maak kans op een nieuwe toekomst.

Bekwaam je verder in de IT

Als je affiniteit hebt met de IT, dan helpen wij je om jouw skills naar een volgend niveau te brengen, zodat je hier in Nederland een belangrijke bijdrage kan leveren. Wij helpen je om jouw expertise te verdiepen en jouw plek te vinden bij een bedrijf.

IT-Traineeship

Werken als Schadebehandelaar?

Wij bieden een trainingsprogramma om een expert te worden in het afhandelen van schades, zodat je direct aan de slag kunt bij een verzekeraar. Voor deze opleiding heb je basisvaardigheid in de Nederlandse taal nodig. Wij helpen je verder op weg.

Finance Traineeship
  • Je bent een vluchteling uit je land van herkomst en inmiddels statushouder in Nederland. Indien je interesse hebt voor een traineeship in de IT, dan hoef je niet persé professionele ervaring te hebben of een relevante opleiding, wel een sterke belangstelling. Vereisten voor het traineeship zijn dat je beschikt over een hoge opleiding, bachelor of master en heb je minstens B2 niveau in de Engelse taal, en/of B1 niveau in de Nederlandse taal. Verder vragen we van je om leergierig te zijn en gemotiveerd.

  • Kandidaten kunnen zich aanmelden door een korte motivatie en hun cv te uploaden via de aanmeld-link hiernaast. Geschikte aanmeldingen worden uitgenodigd voor een interview en een vaktechnische assessment. Een maand voor de start van een traineeship worden de 12 meest geschikte kandidaten geselecteerd en geïnformeerd over het traject.

  • Voltijd beschikbaar zijn is een strikte vereiste, namelijk 5 dagen doordeweeks. De traineeships worden voornamelijk online (remote) gegeven, met een 1-wekelijkse sessie op ons kantoor in Amsterdam. De traineeships zijn volledig gratis voor de Motopper, inclusief reiskosten.

Jouw profiel

Topbedrijven zijn opzoek naar talenten zoals jij

Ben je op zoek naar een baan bij een Nederlands vooraanstaand bedrijf? Wij helpen je graag naar een baan op de Nederlandse arbeidsmarkt, zoals in de IT of Finance. Wil je weten of zoiets geschikt voor je is of heb je al ervaring? We gaan graag met jou in gesprek om te kijken wat bij jou past!

wat onze motoppers zeggen
“Het is niet makkelijk om werk te vinden. Ik heb gestudeerd in Syrië en kreeg goed onderwijs. Maar alles is anders hier. Motopp leert je hoe de werkcultuur is in Nederland, hoe je in teams werkt, en helpt je bij het vinden van een baan.”
Salma Mendix Maker bij ABN Amro
Lees over Motopp en ABNAMRO.
Motopp helpt je bij het vinden van een baan.
wat onze motoppers zeggen
“Ik heb geen achtergrond in IT of een formele IT-opleiding. Wat ik wel heb, is een passie en interesse voor dit vakgebied. Ik zie leren en doen waar je van houdt niet als hard werken, maar iets wat vanzelf gaat en ik graag doe.”
Hikmet Mendix Maker
Lees mijn verhaal
Geen opleiding maar wel passie en interesse voor de IT.
wat onze motoppers zeggen
”Het hebben van kennis maakt je krachtiger. Zo lang als dat je kracht hebt, kun je het.”
Fadi Mendix Maker bij PostNL
Lees mijn verhaal
Motopp heeft mij de kans gegeven om een toekomst op te bouwen
Motopp helpt je bij het vinden van een baan.
Geen opleiding maar wel passie en interesse voor de IT.
Motopp heeft mij de kans gegeven om een toekomst op te bouwen

Het aanmeldproces

Ga je ervoor? Dan zijn dit de stappen waar je rekening mee moet houden.

01 Schrijf je motivatiebrief

Vertel in het kort wie je bent, waarom je interesse hebt in het traineeship en waarom je denkt dat je geschikt bent om dit trainingstraject te starten. We vinden het ook leuk om te horen waar je hoopt over een paar jaar te staan in je ontwikkeling.

01 Schrijf je motivatiebrief

02 Update je c.v.

Zorg dat je (online) cv er netjes uit ziet. Je cv laat zien welke opleidingen je gedaan hebt, en welke werkervaring je hebt. Ook als je noodgedwongen werk beneden jouw denkniveau hebt moeten doen. Je mag ook jouw sterke en zwakke punten opsommen en vertellen wat je hobbies of interesses zijn. Als je al vakkennis hebt, zoals over specifieke software tools, vertel het ons. Online zijn er allerlei tips te vinden om een mooie cv te maken.

02 Update je c.v.

03 Gebruik het aanmeldformulier

Sla je motivatiebrief en cv op als pdf of ander gangbaar format. Selecteer op deze website de vacature of training waar je interesse voor hebt en gebruik daar vervolgens het aanmeldformulier. Het aanmeldformulier is gekoppeld aan ons beveiligde kandidaten platform (Personio). Hier vind je ook de aanmeldformulieren voor de andere trainingen. We vragen een paar gegevens van je om je aanmelding goed in behandeling te kunnen nemen. Hier upload je dan ook jouw cv en motivatiebrief.

Bekijk de vacatures
03 Gebruik het aanmeldformulier

04 Hou je mailbox in de gaten!

Je krijgt automatisch bevestiging als je aanmelding goed bij ons is binnengekomen. Uiterlijk een maand voordat de training van start gaat, krijg je van ons een bericht om je te laten weten of je geselecteerd bent voor de training. Kun je niet wachten of heb je een vraag? Stuur ons een bericht via onderstaande link.

Ga naar contact
04 Hou je mailbox in de gaten!

Is het je taak om statushouders te ondersteunen bij hun zoektocht naar een baan? Samen maken we ambities waar.