Wij zijn ontstaan om gemotiveerd talent kansen te bieden.

Wij geloven in een wereld vol mogelijkheden en gelijke kansen voor iedereen. Arbeidstekorten lossen we samen op door het talent van statushouders te benutten.

250+ succesvol getrainde Motoppers 150+ gemeenten waarmee we samenwerken 98% van onze Motoppers is hoogopgeleid 5% social return verplichting bij aanbestedingen 250+ succesvol getrainde Motoppers 150+ gemeenten waarmee we samenwerken 98% van onze Motoppers is hoogopgeleid 5% social return verplichting bij aanbestedingen 250+ succesvol getrainde Motoppers 150+ gemeenten waarmee we samenwerken 98% van onze Motoppers is hoogopgeleid 5% social return verplichting bij aanbestedingen 250+ succesvol getrainde Motoppers 150+ gemeenten waarmee we samenwerken 98% van onze Motoppers is hoogopgeleid 5% social return verplichting bij aanbestedingen

Co-founder Merijn Biesterveld over de visie van Motopp.

“Ik geloof in een wereld vol mogelijkheden waarin iedereen een gelijke kans krijgt, ongeacht waar iemand vandaan komt. Door te reizen ontdekte ik dat iedereen min of meer dezelfde dromen heeft, stabiele inkomsten, een fijn leven, er bij horen. Met Motopp geven we statushouders die de motivatie hebben, de kans om een baan te bemachtigen.”

Bekijk video

Overcome challenges, change lives.

Oplossen dat statushouders zonder werk zitten en werkgevers met openstaande vacatures in de IT of Finance, is precies waar Motopp zich op richt. Wij bieden nieuwkomers de kans zich om te scholen tot softwareontwikkelaars of Finance professionals. Dit doen wij samen met gemeenten en toonaangevende bedrijven. Samen zorgen wij voor een Triple win!

Hoe het werkt
Unieke oplossing voor een maatschappelijk probleem.

een positieve impact maken

Unieke oplossing voor een maatschappelijk probleem.

Co-founders Jan Princen en Merijn Biesterveld kwamen op het unieke idee om statushouders de kans te bieden die zij verdienen en tegelijkertijd het tekort aan personeel in de IT-branche aan te pakken. Na een succesvolle pilot met de gemeente Amsterdam en launching customers DigiB en BinckBank richtten Jan en Merijn met Joris Hoogenbosch, in April 2020 Motopp op met als doel om een positieve impact te maken. Inmiddels met een heel nieuw pakket aan trainingen, uitgebreid naar het gebied van Finance.

Wij zijn PSO30+ gecertificeerd.<br /> Ontdek wat dit over onze<br />aanpak zegt.
Wij zijn PSO30+ gecertificeerd.
Ontdek wat dit over onze
aanpak zegt.
Motopp en Nederlandse gemeenten.

Help mee!

Motopp en Nederlandse gemeenten.

Gemeenten hebben de maatschappelijke opgave om meer statushouders aan het werk te helpen. Motopp werkt succesvol samen met 150 gemeenten. Gemeenten helpen Motopp om gemotiveerde kandidaten te selecteren die we een toekomst perspectief kunnen bieden bij toonaangevende bedrijven.

Gemeenten die met ons samenwerken

Onze kernwaarden

De intrinsieke waarden waarmee onze Motoppers de dag beginnen.

Betrokken

Betrokken bij het succes van Motoppers met een sterke motivatie om iedereen te laten slagen.

Behulpzaam

Wij helpen Motoppers de eerste stap te zetten, zodat zij zelf een duurzame toekomst kunnen opbouwen.

Bekwaam

We hebben de juiste kennis in huis om kandidaten in 3 tot 6 maanden tijd op te leiden tot IT-Professional of Finance specialist.

Sociaal

Motopp is een familie. Het samenwerken in teams, en de gedeelde ervaringen als nieuwkomers, zijn waardevol. Er is ruimte voor persoonlijke verhalen en het opbouwen van belangrijke vriendschappen.

Verantwoordelijk

Door zelfinitiatief creëert Motopp kansen voor zowel Motoppers als werkgevers.

Oprecht

Echte trots voelen als een Motopper wordt geplaatst en gemotiveerd voor hun leerpad staan.

Onze missie.

De Ambitie van motopp

Onze missie.

Gelijke kansen creëren voor iedereen. Dat is Motopp’s missie. Wij streven ernaar om per jaar 1000 statushouders een toekomstperspectief te bieden en voor dit onopgemerkte talent het verschil te maken. Tegelijkertijd verkleinen wij het tekort aan personeel in tal van branches, zoals de IT en de Finance wereld.

  • Het doel van SDG 4 is dat iedereen toegang heeft tot goed onderwijs. Passende en toegankelijke scholing is voor alle leeftijdsgroepen en in alle levensfasen van belang, van kleuter- en basisonderwijs tot beroeps- en hoger onderwijs, en daarna via ‘leven lang ontwikkelen’. Motopp vindt dat iedereen gelijk is en dat dit recht ook voor statushouders geldt.

  • Mannen en vrouwen dienen gelijk behandeld te worden en een gelijkwaardige positie in de samenleving te hebben. Er moet een einde komen aan de achterstanden die vrouwen en vooral meisjes in het algemeen hebben, waaronder blootstelling aan dwang en geweld, in werk en zorg, maar ook in het openbaar leven. Wij bieden vrouwen met een vluchtelingen achtergrond gelijkwaardige kansen op een trainingstraject en om een baan op niveau te verkrijgen.

  • Economische groei is alleen duurzaam als kapitaal, arbeid en grondstoffen verantwoord worden gebruikt en als winsten en inkomens eerlijk tussen burgers en bedrijven worden verdeeld. Bevorder duurzaam, inclusief en duurzame economische groei, volledige en productieve werkgelegenheid en fatsoenlijk werk voor iedereen.

  • Dit doel gaat over het verminderen van ongelijkheid tussen landen. Maar ook in ons eigen land, is sociale cohesie onmisbaar voor het goed functioneren van de samenleving. Iedereen moet gelijke kansen hebben om deel van uit te maken van de sociale infrastructuur.

Onze vooruitgang

Bijdragen aan SDG’s.

Met de unieke toewijding van ons team om arbeidsongelijkheid voor statushouders aan te pakken, leveren we een actieve bijdrage aan het doel van de Verenigde Naties om de wereld een fijnere plek te maken in 2030.

Onze activiteiten liggen in lijn met de SDG doelstellingen 4, 8 en 10. Deze doelstellingen zijn vastgesteld door 196 landen, waaronder Nederland. Ook leveren we onze bijdragen aan SDG doelstelling 5, het bereiken van een gelijke positie tussen mannen en vrouwen in het werk. We blijven ons inzetten voor een positieve impact en bijdrage aan de SDG’s.

Het team.

Centraal aan onze missie staat een hecht team, altijd toegewijd om kansen voor statushouders te realiseren en om hen in hun kracht te zetten.

Anna Maas
Anna Maas

Partnership and Recruitment Manager

Dave Baltus
Dave Baltus

HR & People Development Manager

Wanda Compier
Wanda Compier

People Development Manager

Jan Princen
Jan Princen

Oprichter

Magnus Beers
Magnus Beers

Partner & Business Development

Merijn Biesterveld
Merijn Biesterveld

Oprichter

Stefan van der Munnik
Stefan van der Munnik

People Development Manager

Benedicte Lochtenberg
Benedicte Lochtenberg

Commercieel directeur

Christiaan Tweebeeke
Christiaan Tweebeeke

People Development Manager

Thijmen Boermans
Thijmen Boermans

Finance

Youp van 't Schip
Youp van ’t Schip

Finance

Motopp in cijfers

Vanaf de formele oprichting in 2020 groeit Motopp ambitieus verder om onze missie in 2030 te behalen.

200+ geplaatste Motoppers bij klanten.

150+ samenwerkingen met gemeenten.

50+ tevreden klanten.

de geschiedenis van Motopp

Dat Motopp steeds meer statushouders aan een baan helpt in het Nederlandse bedrijfsleven in steeds meer gemeenten, blijkt uit de historische mijlpalen. Volg ons verhaal!

2019

SUCCESVOLLE PILOT

Plaatsing van 5 Motoppers.

Succesvolle pilot waarbij 5 Motoppers met behulp van gemeente Amsterdam zijn geplaatst bij launching customers DigiB en BinckBank.

2020

ECHT VAN START!

April: Oprichting Motopp.

Motopp b.v. wordt formeel opgericht door de cofounders Joris, Merijn en Jan. De eerste groep Motoppers wordt getraind en hierna succesvol geplaatst bij de Nationale Postcode Loterij en ASR.

RECRUITMENT

Augustus: Statushouders weten Motopp te vinden.

De eerste statushouders melden zich uit zichzelf aan bij Motopp.

EERSTE GROEI BEREIKT

Oktober: Kick-off Scheepvaartmuseum.

De eerste kick-off dag voor een groeiende groep Motoppers wordt georganiseerd in het Scheepvaartmuseum.

PARTNERSCHAP

December: Belangrijke samenwerkingen opgestart.

Er wordt een cruciale samenwerking opgestart met Mendix, PostNL en de Low-Code Academy. Het partnerschap wordt in de maanden erna verdiept.

2021

BEGELEIDING

Maart: Tweede groep Motoppers start.

De begeleiding wordt gestart voor een tweede groep geselecteerde Motoppers. Twee starten hun nieuwe baan bij ZilverenKruis en bij ABN Amro.

VERNIEUWEN

Mei: Motopp app en nieuwe klant.

Er wordt een Motopp personeelsapplicatie ontwikkeld en de positionering van Motopp wordt verder uitgewerkt wat meteen weer een nieuwe opdrachtgever aantrekt: de Bloemenbollenkeuringsdienst.

GROEI

Juni: Nieuwe groepen.

Er start een derde groep statushouders bij Motopp (Eagles Fly High). En kort daarna start er al weer een vierde groep (Challengers) in september.

PUBLICITEIT

November: Meer gemeenten en bedrijven.

De publiciteit rondom Motopp neemt toe en er melden zich steeds meer gemeenten en bedrijven bij Motopp om te investeren in nieuwkomers talent.

2022

NIEUW TRAJECT

Februari: Javatraject bij ABN-AMRO.

Voor ABN-AMRO worden er een paar Motoppers opgeleid tot Java-developer.

PARTNERSCHAP

Mei: Social return Siemens.

Siemens komt in aanraking met Motopp en willen samen hun social return ambitie invulling geven.

VERHUIZING

Oktober: Nieuw kantoor in Amsterdam.

Motopp betrekt een nieuw pand met veel historie in Amsterdam.

NIEUW

November: Service Now – Smurfit Kappa.

Motopp start het eerste ‘Service Now’ traject op met klant Smurfit Kappa.

UITJES

December: Boottocht 2022.

Het is de eerste keer dat alle Motoppers weer voor een uitje samen kunnen komen, na de uitbraak van de Covid-19 pandemie.

2023

UITJES

Juni: Family Day.

Even ontspannen, en elkaar ontmoeten voor de gezelligheid. Motoppers kwamen met hun familie naar kantoor voor lekker eten en gezellige activiteiten.

NIEUW TRAJECT

Juli: Python PwC.

Met klant PwC wordt er een traject opgestart om Motoppers op te leiden tot programmeurs met expertise op het gebied van Python.

NIEUW OPLEIDINGSTRAJECT

Augustus: Dekra plaatst 6 Motoppers.

Dekra start in samenwerking met Motopp de eerste niet IT-opleiding op, gericht op schadeverzekeringen, volledig in het Nederlands, en neemt 6 Motoppers na intensieve weken van begeleiding in dienst.

Bedrijven die werken met onze unieke aanpak

Deel ons verhaal en draag bij aan de maatschappelijke missie van Motopp.

Media en publiciteit

Deel ons verhaal en draag bij aan de maatschappelijke missie van Motopp.

Wil je iets publiceren over Motopp of heb je persvragen? Download onze perskit met persfoto’s, persberichten, publicaties en logo’s of neem contact op.