Stories

De taal en opleidingskloof overbruggen.

29 januari 2022 | 1 minuut leestijd

De taal en opleidingskloof overbruggen.

Werk vinden zonder de taal te spreken of over lokale diploma’s te beschikken is een hele uitdaging voor nieuwkomers. Lees hoe Mouin uiteindelijk bij PostNL terecht kwam!

Mouin komt uit Libanon en is sinds 2017 in Nederland. Net als vele andere statushouders was het voor hem niet makkelijk om werk te vinden in Nederland. ‘Onder andere de taal is moeilijk, om in een vergadering Nederlands te spreken en te begrijpen wat andere mensen zeggen.’

Maar ook het niveau en de certificering die werkgevers in Nederland vereisen maakt het lastig voor statushouders om met de opleidingen uit hun thuisland hier werk te vinden.

Motopp betekent voor mij een nieuwe kans.

– Mouin

‘Motopp helpt statushouders om op hoger niveau werk te vinden. Vandaar dat het voor mij een nieuwe kans betekende. Een kans op een nieuwe opleiding, nieuwe certificeringen en daarmee is het uiteindelijk makkelijker om een nieuwe baan te vinden.’ Mouins harde werk werd beloond: sinds december 2021 is hij met veel plezier aan de slag gegaan als Mendix maker bij PostNL bij PostNL in dienst!

Bekijk Mouin’s video:

Voldoen aan sociale verantwoordelijkheid is meer dan een getal.

Motopp helpt statushouders om op hoger niveau werk te vinden.