In gesprek met

Motopper Göktug Gokce zet zijn expertise in bij Welcome app om andere nieuwkomers te verwelkomen.

29 februari 2024 | 3 minuten leestijd

Motopper Göktug Gokce zet zijn expertise in bij Welcome app om andere nieuwkomers te verwelkomen.

Afgelopen week gingen wij langs bij Welcome app, een initiatief dat nieuwkomers, organisaties en gemeenten samenbrengt via de door hun ontwikkelde app. In gesprek met CEO Christina Hiemstra en Head of Product Maarten Kappert hebben we het over de samenwerking met Motopp. Recentelijk is een Motopper aan de slag gegaan als Mendix ontwikkelaar bij Welcome app. Göktug Gokce schuift later zelf ook aan bij het gesprek en vertelt over zijn ervaringen van zijn nieuwe baan, evenals de waarde van de kennis en skills die hij heeft opgedaan tijdens het Motopp traineeship.  

Voor Welcome app was de doorslaggevende factor om samen te werken met Motopp de gedeelde inzet voor nieuwkomers. Beide partijen zien het talent en de kennis die nieuwkomers te bieden hebben. Welcome app biedt middels hun platform een hulpmiddel om gemeenten te ontzorgen in de uitvoer van het integratiebeleid, door nieuwkomers een tool in handen te geven om zelf regie te nemen over hun integratieproces. De kracht zit hem in de toegankelijkheid voor eenieder; zo is de app beschikbaar in 10 talen. Verbindingen tussen locals en nieuwkomers worden mogelijk gemaakt, evenals het meedoen aan verschillende activiteiten, zoals taallessen, fietscursussen en voetbalcompetities. Nieuwkomers welkom laten voelen staat hierbinnen centraal. Diversiteit en inclusie is hier een sleutel voor, wat de logische stap naar het aannemen van een trainee van Motopp verklaart.  

als organisatie willen wij een afspiegeling zijn van de doelgroep die we dienen

– Christina Hiemstra, CEO Welcome app

In gesprek met Christina wordt benadrukt ‘’als organisatie willen wij een afspiegeling zijn van de doelgroep die we dienen’’. Maarten onderstreept dit door te vertellen dat werknemers zoals Göktug essentieel zijn voor de verdere ontwikkeling van het platform, aangezien zij de doelgroep het beste begrijpen door de gedeelde ervaringen als nieuwkomers. Göktug kan zijn persoonlijke kennis gebruiken om zich in te leven in de appgebruikers. Daarnaast heeft het IT-traineeship Göktug opgeleid tot een professionele Mendix ontwikkelaar. De expertise die Göktug heeft opgedaan tijdens het traineeship, zet hij nu in bij Welcome app.  

Even later schuift Göktug bij ons aan. Hij deelt enthousiast zijn ervaringen over de eerste maanden bij Welcome app. Elke dag is uitdagend, en zijn technische vaardigheden blijft hij constant verbeteren. ‘’Göktug is proactief en communiceert helder’’. De persoonlijke begeleiding die Motopp geeft in de zoektocht naar een baan is zeer waardevol, deelt Göktug. Motopp staat bekend om de zorgvuldigheid in het verbinden van kandidaten en klanten. Er wordt gekeken naar de belangen van beide partijen om een zo goed mogelijke samenwerking aan te gaan. Dit resulteerde in een succesvolle onboarding van Göktug bij Welcome app.  

Waar Göktug zelf eerst begon als IT trainee bij Motopp en zijn kennis van Mendix verder uitbreidde, zet hij nu zijn kennis in om andere nieuwkomers op weg te helpen. We zijn blij met de samenwerking met Welcome app. Het is mooi om te zien hoe onze Motoppers zich inzetten voor anderen en bijdragen aan de gezamenlijke inzet voor nieuwkomers.