Blogs<> Geen onderdeel van een categorie<> Klantcases

Maksym en Raymond: collega’s bij de FMO

8 mei 2024 | 3 minuten leestijd

Maksym en Raymond: collega’s bij de FMO

Maksym heeft onze verwachtingen binnen FMO technisch overtroffen. Zijn achtergrond als engineer is zeer waardevol in ons team.

Raymond Formijn, Senior Mendix Developer bij FMO, over zijn collega Maksym Honcharenko

”Het is niet de eerste keer dat ik met een Motopp trainee werk. Als freelance Senior Mendix Maker heb ik eerder bij PostNL gewerkt met Motopper Sarah uit Pakistan. Haar sterke communicatieve vaardigheden en positieve impact op het team hebben destijds veel indruk op mij gemaakt.”

Tegenwoordig werken Raymond en Maksym samen in het Development Operation Foundation Team bij FMO, de Nederlandse ondernemende ontwikkelingsbank die financiering verstrekt aan ondernemers in opkomende markten. Verschillende teams gebruiken het low-code Mendix-platform om applicaties te ontwikkelen die de operationele effici├źntie van de bank verbeteren en bijdragen aan haar ESG-doelstellingen. Maksym en Raymond spelen een cruciale rol bij deze inspanningen, met name bij de ontwikkeling van platforms gericht op het uitvoeren van audits die de sociale en milieu-impact van FMO-klanten beoordelen. Al deze toepassingen richten zich op ESG-doelstellingen die een belangrijke prioriteit zijn voor FMO.

Maksym Honcharenko, die oorspronkelijk uit Oekraïne komt, heeft een achtergrond als ingenieur. Hij volgde het IT traineeship bij Motopp, waar hij zijn kennis en vaardigheden in Mendix ontwikkelde en zijn weg vond binnen de Nederlandse werkcultuur. Na het succesvol afronden van het traineeship is Maksym in vaste dienst getreden bij FMO als Junior Mendix Developer.

Raymond en Maksym kunnen het goed met elkaar vinden. ‘Raymond is mijn partner in deze reis bij FMO’, deelt Maksym. Tijdens de stageperiode heeft Maksym begeleiding van onschatbare waarde gekregen van Raymond. Hierdoor begreep hij de bedrijfsprocessen beter en kon hij de applicaties effectiever gebruiken. Dankzij dit mentorschap heeft Maksym niet alleen zijn technische vaardigheden verbeterd, maar is hij ook persoonlijk gegroeid.

Raymond is onder de indruk van Maksym’s groei en toewijding en ziet een mooie toekomst voor hem weggelegd binnen de organisatie. ‘Maksym neemt goede verantwoordelijkheden en groeit elke dag. Hoewel ik veel junior Mendix Developers heb gezien, heeft Maksym’s snelle technische ontwikkeling mij echt verrast.’ Raymond is blij Maksym in zijn team te hebben en hem te begeleiden. ‘Als senior geeft het voldoening om iemand zo te zien groeien’.

Maksym neemt goede verantwoordelijkheden en groeit elke dag. Hoewel ik veel junior Mendix Developers heb gezien, heeft Maksym’s snelle technische ontwikkeling mij echt verrast.

Raymond Formijn, Senior Mendix Developer bij FMO

‘Maksym blijft groeien binnen FMO, zowel op zakelijk, technisch als communicatief vlak.’