Klantcases

Motopper strijkt neer bij Ziezodan.

29 september 2022 | 4 minuten leestijd

Motopper strijkt neer bij Ziezodan.

Motopper Furkan is sinds januari 2023 aan het werk bij Ziezodan, een dienstverlener in het vastgoed-onderhoudsdomein. 

De gedrevenheid en motivatie maakt het meer dan de moeite waard

Motopper Furkan is sinds januari 2023 aan het werk bij Ziezodan, een dienstverlener in het vastgoed-onderhoudsdomein. Het moederbedrijf, ADG, heeft een sterke betrokkenheid bij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en streeft al jaren naar inclusiviteit. Ze kwamen in aanraking met Motopp, wat resulteerde in een ontmoeting met co-founder Merijn Biesterveld en vier kandidaten. 

“Wat mij meteen opviel, was de gedrevenheid en motivatie van de kandidaten,” vertelt operationeel directeur Simon Helder. “Ze hadden zich uitstekend voorbereid en ingelezen in ons bedrijf ADG en Ziezodan. Ik had wel drie van hen kunnen aannemen.”

Daarvoor waren ze opzoek naar een nieuwe werknemer, niet per se naar iemand met een migratieachtergrond. ‘’Toen we het verhaal van Motopp hoorden zeiden we meteen; hé daar willen we aan meewerken,” vertelt Simon. De ontmoeting met Motopp voelde meteen goed aan, zowel met het team en de voorgestelde kandidaten.

Wat Simon aansprak, was dat Motopp een specifieke doelgroep bedient met een daarop aangepast curriculum. “Motopp onderscheidt zich hierdoor van andere partijen,” zegt hij. Hij waardeert ook het eerlijke en oprechte karakter van de samenwerking. Het zit hem bijvoorbeeld in de tariefstelling. “Als ik een of ander buitensporig tarief had moeten betalen, had ik gedacht, het is me iets te commercieel. Het voelde als een eerlijk verhaal. Daar hou ik van.”

Simon benadrukt dat extra aandacht en begeleiding essentieel zijn bij het aannemen van een Motopper. “Het vergt extra inspanning van ons als werkgever, om hem op hetzelfde niveau te krijgen, maar we vinden het de moeite waard.”

Het aannemen van Furkan was geen beleidsbeslissing, maar meer vanuit een persoonlijke drijfveer van Simon. Hij begrijpt de uitdagingen die mensen met een migratieachtergrond kunnen tegenkomen en gelooft in de kracht van kansen geven. “Iedereen, en zeker iemand die uit het buitenland komt, heeft af en toe even dat zetje nodig. Om in zichzelf te gaan geloven. Om doelen te stellen die misschien wat verder gaan dan de persoon misschien zelf had toen hij binnenkwam in Nederland. En vervolgens te kunnen excelleren.’’, aldus Simon.

Simon’s Armeense vrouw, die ooit naar Nederland migreerde toen ze een jaar of veertien was, is een voorbeeld voor hem. “Toen zij in Nederland kwam, dacht ze: als ik ooit ergens secretaresse kan worden, dan zou dat fantastisch zijn. En door de kansen die haar geboden werden én door heel erg hard te werken, zie je nu gewoon dat ze vice president is geworden van een internationale organisatie.’’ Simon ziet veel positieve verhalen om zich heen en vindt het jammer dat die vaak onderbelicht blijven.

Over migratie horen we vaak de negatieve verhalen, terwijl ik om me heen wel hele andere dingen zie.

— Simon Helder, operationeel directeur Ziezodan

Uiteindelijk was de motivatie, de welwillendheid om er wat van te maken en extra je best te doen, de doorslaggevende factor om een Motopper aan te nemen. Motopper Furkan toont zijn motivatie ook in kleine dingen, zoals zijn inspanningen om de Nederlandse taal te leren en zijn rijbewijs te halen. Hij draait volwaardig mee in het team, waarbij hij zijn cultuur deelt door bijvoorbeeld Turkse hapjes mee te nemen. Simon en zijn collega’s waarderen deze zichtbare inzet, wat rechtvaardigt om vervolgens van hun kant daar ook extra energie in te steken. 

Simon gelooft dat Furkan zich in de toekomst nog meer zal ontwikkelen en zijn cultuur met het team zal delen. Het doel is om Furkan tegen het einde van het jaar meer uitdagingen te bieden en hem verantwoordelijkheid te geven in projecten. De intensieve begeleiding en training van Motopp dragen bij aan zijn succes. “Het feit dat Motopp hem ook nog eens begeleidt maakt dat de kans van slagen gewoon groot is.‘’ Deze begeleiding gaat van specifieke IT vaardigheden tot diverse soft skills waar een Motopper aan kan werken. Furkan werkt aan zijn vaardigheden terwijl hij dus steeds meer uitdagingen zelfstandig kan oppakken.

Simon sluit af met de gedachte dat als Furkan aan het einde van het jaar voldoet aan hun verwachtingen, ze zeker zouden overwegen om op dezelfde manier iemand aan te nemen. Hun voorkeur gaat uit naar Motopp vanwege de goede samenwerking tot nu toe, en omdat alles loopt in lijn van de verwachtingen.

Ben je ook op zoek naar gemotiveerd talent?

Wij komen graag met je in contact.