Stories

Sami studeerde computertechniek in Cyprus.

15 september 2022 | 2 minuten leestijd

Sami studeerde computertechniek in Cyprus.

Sami komt uit Egypte en is nu bijna een jaar in Nederland. Hij heeft computertechniek gestudeerd in Cyprus en ervaring in de IT, dus Motopp sloot perfect bij hem aan. Hoe ziet hij de toekomst nu voor zich? Leer Sami beter kennen!

‘’Motopp is een goede ervaring voor me geweest. Er zijn veel mensen die me hulp boden en het gaf me de kans om betrokken te zijn bij de Nederlandse werkgemeenschap.’’ Hij vond het niet al te moeilijk om te integreren in de Nederlandse cultuur. ‘’De mensen zijn vriendelijk, vandaar. Ik heb veel vrienden, leuke buren. Dat helpt om het als een thuis te laten voelen. Ook dat dit land mij veel geholpen heeft.’’

Ook al voelt het hier als thuis, toch denkt hij nog vaak terug aan Egypte. ‘’Ik mis wel mijn familie, vrienden, mijn stad, ja absoluut.’’ Sinds hij in Nederland is aangekomen is hij wel veel op pad geweest om zijn nieuwe land te ontdekken. ‘’Ik heb al bijna alle steden bezocht, ik was erg nieuwsgierig en vond het fantastisch om ze te ontdekken. Daarnaast heb ik wat mooie plekjes ontdekt in het zuiden van het land om te kamperen, wat ik graag doe.’’ In de rest van zijn vrije tijd gaat Sami graag naar feestjes met vrienden. Of doet hij een stevige work-out door te roeien. 

‘’Ik denk dat ik goed ben in het oplossen van problemen, in het bijzonder problemen met programmeren. Daarom pakt mij dit ook zo. Er zijn 2 manieren om een probleem op te lossen: de snelle en de goede manier. En je moet in beide goed zijn.’’ Sinds kort mag Sami zulke problemen op gaan lossen voor de Rabobank, waar hij nu in vaste dienst is.‘

Voor de toekomst, hoop ik gewoon dat het een goede toekomst voor mij gaat worden. Ik droom ervan om in de top van de technische wereld als ontwikkelaar te komen en ook mensen te helpen die carrière willen maken in de IT.

-Sami

Bekijk Sami’s video:

Heb je net als Sami al ervaring in de IT en wil je verder komen?

Wij bieden statushouders zoals jij kansen voor verdere groei in de IT.