Events

The Power of Difference

20 september 2023 | 3 minuten leestijd

The Power of Difference

Motopp organiseert regelmatig zogeheten “Sofa Sessions”. Op dit moment bereiden wij ons voor op een sessie over “The Power of Difference”, ofwel de Kracht van het Verschil.

Wat kan ik verwachten tijdens een ‘Sofa Session’?

Met een ” Sofa Session” zorgen we voor een informele en comfortabele sfeer waarin verhalen besproken en gedeeld kunnen worden. De kern gaat uiteraard over statushouders, en welke bijdrage zij kunnen leveren aan onze maatschappij. We dagen aanwezigen uit om niet te denken in problemen, maar in kansen en positieve impact realiseren. Bovendien heb je kans om onze Motoppers te ontmoeten, en hun echte verhaal te horen.

Met het thema “The Power of Difference” willen we benadrukken dat diversiteit in teams meer omvat dan alleen genderverschillen. Het omvat een breed scala aan factoren, inclusief maar niet beperkt tot geslacht, etniciteit, leeftijd, achtergrond, ervaringen, perspectieven en cognitieve stijlen.

Het omarmen van diversiteit trekt een breder scala aan talent naar de organisatie. Bedrijven die diversiteit en inclusie actief promoten, trekken eerder bekwame personen met verschillende achtergronden aan die kunnen bijdragen aan het succes van het bedrijf.

Voor wie?

Tijdens dit aankomende event zullen wij voornamelijk managers en leidinggevende van onze partners verwelkomen. Dit is dan ook een unieke gelegenheid om naast het opdoen van meer kennis omtrent het centrale thema, te netwerken en in gesprek te gaan met gelijkgestemde professionals die actief zijn binnen de grootste organisaties van Nederland. We kijken ernaar uit je binnenkort te kunnen verwelkomen en samen te bouwen aan waardevolle verbindingen!

Gasten

We verwachten een aantal sterke sprekers deze sessie. Allereerst deelt Sophie-Anne Onland, D&I Officer bij de Nationale Postcode Loterij, haar ervaring op persoonlijk vlak. Ze wil iedereen inspireren om met een open geest naar de wereld om zich heen en naar zichzelf te kijken. Daarnaast verwelkomen we Astrid Lausberg, Head of HR Product & Technology bij Mendix. Ze zal haar expertise over diversiteit delen en zal zich richten op het feit dat diversiteit zoveel meer is dan alleen genderverschillen en achtergrond. Daarnaast zal Maxwell Nyangani, onze gewaardeerde partner bij PwC, zijn ervaringen en inzichten delen over hoe het omarmen van verschillen binnen teams innovatie kan stimuleren, creativiteit kan stimuleren en probleemoplossend vermogen kan verbeteren. 

Wanneer?

De datum staat nog niet vast, maar je kunt ons alvast laten weten of je belangstelling hebt om deel te nemen aan deze of een toekomstige “Sofa Session”.

Laat mij weten wanneer dit event er aan komt.

Ik wil graag op de hoogte blijven van deze ‘Sofa Session’.