Ontwikkel je skills voor de Financiële wereld.

Heb je talent voor het analyseren en interpreteren van financiële of juridische data? Wij bereiden je voor op een baan in Finance.

waarvan 95% na 1 jaar een vast contract heeft 135 succesvol getrainde Motoppers 45+ tevreden klanten 19+ nationaliteiten getraind tot nieuw werktalent 150+ succesvol geplaatste Motoppers waarvan 95% na 1 jaar een vast contract heeft 135 succesvol getrainde Motoppers 45+ tevreden klanten 19+ nationaliteiten getraind tot nieuw werktalent 150+ succesvol geplaatste Motoppers waarvan 95% na 1 jaar een vast contract heeft 135 succesvol getrainde Motoppers 45+ tevreden klanten 19+ nationaliteiten getraind tot nieuw werktalent 150+ succesvol geplaatste Motoppers waarvan 95% na 1 jaar een vast contract heeft 135 succesvol getrainde Motoppers 45+ tevreden klanten 19+ nationaliteiten getraind tot nieuw werktalent 150+ succesvol geplaatste Motoppers

Kickstart je toekomst in Finance.

Zonder de Finance branche kan de Nederlandse economie niet goed functioneren. Ben jij getalenteerd en wil je weten wat de voordelen zijn om je door ons te laten trainen?

01 Na de trainingen direct aan de slag

Na jouw afgeronde training wordt je direct gematcht met een werkgever zodat je direct aan de slag kunt met jouw opgedane kennis.

01 Na de trainingen direct aan de slag

02 Direct een betaald contract

Nadat je jouw Finance training hebt afgerond, kunnen we je meteen een betaald contract aanbieden voor een werkgever op het gebied van Finance.

02 Direct een betaald contract

03 Wordt onderdeel van de Motopp familie

Een training volgen bij Motopp betekent meer dan je kansen verbeteren op de arbeidsmarkt. Je wordt opgenomen in een hecht en betrokken team die jou stimuleert om verder te komen.

03 Wordt onderdeel van de Motopp familie
wat onze motoppers zeggen
“Het is niet makkelijk om werk te vinden. Ik heb gestudeerd in Syrië en kreeg goed onderwijs. Maar alles is anders hier. Motopp leert je hoe de werkcultuur is in Nederland, hoe je in teams werkt, en helpt je bij het vinden van een baan.”
Salma Mendix Maker bij ABN Amro
Lees over Motopp en ABNAMRO
Motopp helpt je bij het vinden van een baan.
wat onze motoppers zeggen
Het hebben van kennis maakt je krachtiger. Zo lang als dat je kracht hebt, kun je het.
Fadi Mendix Maker bij PostNL
Lees mijn verhaal
Motopp heeft mij de kans gegeven om een toekomst op te bouwen
wat onze motoppers zeggen
“Ik heb geen achtergrond in IT of een formele IT-opleiding. Wat ik wel heb, is een een passie en interesse voor dit vakgebied. Ik zie leren en doen waar je van houdt niet als hard werken, maar iets dat ik graag doe.”
Hikmet Mendix Maker
Lees mijn verhaal
Geen opleiding maar wel passie en interesse voor de IT.
Motopp helpt je bij het vinden van een baan.
Motopp heeft mij de kans gegeven om een toekomst op te bouwen
Geen opleiding maar wel passie en interesse voor de IT.

Heb jij de skills die er nodig zijn?

Beschik je minimaal over deze eigenschappen om verder te groeien in de Finance wereld? Dan komen wij graag in contact met jou!

01 Gevoel voor waarde

Beheersing van geldstromen is een van de belangrijkste taken van een financiële afdeling of bedrijfsinstelling. Zonder banken, verzekeraars, hypotheekverstrekkers en penisoenpotten zou de samenleving er heel anders uit zien. Jij hebt gevoel voor de waarde van geld, regels en bent goed in het analyseren van gegevens.

01 Gevoel voor waarde

02 Analytisch denkvermogen

Je bent goed in het doorgronden van cijfers, regelgeving en data. Je hebt de skills om hier analyses op los te laten en interpretaties in een presentabele vorm samen te vatten. Je vindt het interessant om te weten wat er allemaal nieuw is in de wereld van Finance en je hebt het leervermogen om je dat eigen te maken.

02 Analytisch denkvermogen

03 Ethisch en integer

In de Finance wereld krijg je te maken met collega’s, klanten en leidinggevenden, die op jouw analyses en interpretaties moeten kunnen vertrouwen. Dat vereist een hoge standaard qua ethiek en integriteit. In de basis heb je sterke communicatieve skills en ben je in staat om open te staan voor anderen.

03 Ethisch en integer
Over het traineeship.

Hoe en wat

Over het traineeship.

Je draai vinden in een Nederlands bedrijf vraagt meer dan jouw vaktechnische inzicht. Natuurlijk gaan we je helpen om jouw skills up-to-date te brengen. Een net zo belangrijke investering is de training en begeleiding van jouw taalvaardigheid, inzicht in culturele normen en business values, presentatietechniek en samenwerken (agile/scrum). Ga jij ervoor?

Ben je geïnteresseerd?

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd?

Super, dan maken wij graag kennis met je. We horen graag wie je bent, wat jouw ambities zijn en waarom je ons programma voor Finance expert wilt volgen. Ga naar de aanmeldpagina via onderstaande button. Vertel wat jouw achtergrond is in jouw motivatiebrief en upload je c.v.. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Laat snel van je horen!

Maak kennis met jouw mentors
“Nog geen kwart van de statushouders in Nederland hebben succesvol een baan gevonden. Ik geloof in gelijke kansen en ik ben super gemotiveerd om jou verder te helpen! Ik zal er alles aan doen om je te helpen slagen.”
Wanda Compier People Development Manager bij Motopp
Linkedin
Wanda is super gemotiveerd om jou te helpen om in je kracht te staan.
Maak kennis met jouw mentors
“Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk, omdat ik bij Motopp iedere dag nieuwkomers zie transformeren tot collega’s die weer vol zelfvertrouwen kijken naar hun toekomst. Om iemand te zien lachen en met trots te zien bijdragen in een team, is heel voldoenend. Iedere dag weer.”
Stefan van der Munnik People Development Manager bij Motopp
Linkedin
Ik zie elke dag statushouders die voor ons traject kiezen, groeien in hun eigenwaarde.
Maak kennis met jouw mentors
“Het geeft veel voldoening om mensen die ondanks hun opleidingsniveau niet aan de bak komen, alsnog een baan met perspectieven aan te bieden. Ik zie bij ons iedere dag Motoppers opbloeien omdat ze een succes van hun trainingstraject en nieuwe loopbaan weten te maken. Ik ben er om hun pad van zelfrealisatie te faciliteren.”
Dave Baltus HR & People Development Manager bij Motopp
Linkedin
Ik ben er om Motoppers te ondersteunen bij hun pad tot zelfrealisatie.
Wanda is super gemotiveerd om jou te helpen om in je kracht te staan.
Ik zie elke dag statushouders die voor ons traject kiezen, groeien in hun eigenwaarde.
Ik ben er om Motoppers te ondersteunen bij hun pad tot zelfrealisatie.
Bekijk de Finance trainingen van 2024! <br/>Laat weten of je interesse hebt!
Bekijk de Finance trainingen van 2024!
Laat weten of je interesse hebt!

Heb je nog vragen?

De achtergrond en reden om te kiezen voor een begeleid traject naar een nieuwe baan in de wereld van Finance, is voor elke nieuwkomer anders. Bekijk hier de meest gestelde vragen.

In Finance is kennis van regelgeving en de interpretatie ervan erg belangrijk. Denk daarbij aan fiscale regels, schadeafhandeling voor verzekeraars en klanten en pensioenrecht. We snappen dat er nog de nodige obstakels zijn te overwinnen om je met jouw skills in te zetten binnen een Nederlands bedrijf. Dat is precies waar we ons op richten. Als je door onze selectieprocedure bent gekomen, gaan we aan de slag met jouw basisvaardigheden en trainen we alle nieuwe vakskills die nodig zijn om aan de slag te gaan in Finance.

Voor jou als statushouder, helemaal niets. Wij betalen jouw trainingen en vergoeden jouw reiskosten. Het merendeel van de tijd, volg je de trainingen ‘remote’, vanaf je eigen thuiswerkplek. Een keer per week kom je naar ons kantoor in Amsterdam voor een gezamenlijke workshop, met andere Motoppers. Wanneer we jou na het trainingstraject gematcht hebben met een werkgever, dan kun je uiteraard betaald werk gaan verrichten.

Wij begrijpen dat je vragen hebt over hoe we met jouw data omgaan. Wij verzamelen online alleen geanonimiseerd gegevens. Wanneer we jou vragen een formulier in te vullen en gegevens achter te laten, dan doen wij dat op een platform waarbij we beveiligingsmaatregelen in acht hebben genomen. Jouw gegevens zullen nooit zonder toestemming aan derden worden gedeeld. Bekijk onze privacyverklaring, met meer detail over hoe we met jouw gegevens omgaan.

Bij Motopp kijken we niet naar waar je vandaan komt, maar naar waar je naartoe wilt en welke affiniteit je hebt met Finance of de juridische aspecten daarvan. Onderbouw in je motivatiebrief waarom wij met jou dit traject moeten starten. Wij nemen contact met je op over het vervolgtraject.

Dat kan variëren afhankelijk van de complexiteit van wat er getraind wordt. Je moet rekening houden met een gemiddelde tijdsduur van 3 tot 6 maanden. Hierin besteden we aandacht aan interpersoonlijke skills, zoals presentatie techniek, samenwerken (agile/scrum), taalvaardigheid en culturele integratie en er zijn dan intensieve workshops om vaktechnische skills te leren.

Dit is grotendeels van jezelf afhankelijk. We vragen maximale inzet van je. Maar daar krijg je ook ontzettend veel voor terug. Zodra je met succes je Finance training hebt afgerond, en we hebben je geselecteerd om gematcht te worden met een werkgever, dan is het vrijwel zeker dat je aan de slag kunt. Mocht er toch geen match tot stand komen (dat komt niet vaak voor), dan gaan wij ons maximaal inspannen om een andere opdrachtgever voor je te vinden.

Als er echt geen match is tussen jou en de opdrachtgever (wat zelden voorkomt), dan gaan we opzoek naar een andere kans.

Zodra je gematcht bent voor een baan, krijg je een arbeidscontract en treedt je in dienst bij Motopp. Vanuit Motopp wordt je gedetacheerd aan je vaste opdrachtgever. Dit is meestal voor een periode van 12 maanden. Het zorgt ervoor dat je een basissalaris krijgt, uit je uitkeringssituatie kunt stappen, pensioen opbouwt, verzekerd bent voor ziekte en recht hebt op het reguliere arbeidsvangnet in Nederland. Na 12 maanden krijgt 95% van al onze Motoppers een verlenging aangeboden bij hun opdrachtgever. Wij begeleiden de transitie, zodat je er goed terecht komt.

Het trainingstraject vereist dat je 5 werkdagen in de week kunt investeren. Als je geselecteerd bent, informeren we je uiterlijk een maand voordat de training start. Kom je in de knel met de zorg voor kinderen of zieke ouders, overleg thuis wat de opties zijn en schroom niet om ons te raadplegen over mogelijke oplossingen. Het zal intensief zijn, maar vergeet niet dat het je ook een mooie kans oplevert. Lukt het echt niet, maar ben je over een tijdje wel beschikbaar? Laat ons sowieso weten dat je interesse hebt of kom over een tijdje hier weer terug.

Het komt weleens voor, er is alsnog discussie over je verblijfsstatus of een kind, ouder of partner wordt plotseling ziek. Als je bij ons in een trainingstraject zit, dan voelen wij ons betrokken bij je. Deel het met ons en we zullen met je proberen mee te denken over een oplossing. Uiteraard hebben we geen invloed op alle situaties, maar er samen over nadenken kan soms alsnog tot een oplossing leiden. Ook als dat betekent dat het traject even ‘on hold’ wordt gezet.

Wil je statushouders een toekomst bieden en wil je partner worden?
Laten we kennismaken!