Toon je skills aan opdrachtgevers in de IT.

Heb je een bovengemiddelde affiniteit met IT of heb je al de nodige skills? Wij helpen je klaar te stomen voor een baan in de IT.

waarvan 95% na 1 jaar een vast contract heeft 135 succesvol getrainde Motoppers 45+ tevreden klanten 19+ nationaliteiten getraind tot nieuw werktalent. 150+ succesvol geplaatste Motoppers waarvan 95% na 1 jaar een vast contract heeft 135 succesvol getrainde Motoppers 45+ tevreden klanten 19+ nationaliteiten getraind tot nieuw werktalent. 150+ succesvol geplaatste Motoppers waarvan 95% na 1 jaar een vast contract heeft 135 succesvol getrainde Motoppers 45+ tevreden klanten 19+ nationaliteiten getraind tot nieuw werktalent. 150+ succesvol geplaatste Motoppers waarvan 95% na 1 jaar een vast contract heeft 135 succesvol getrainde Motoppers 45+ tevreden klanten 19+ nationaliteiten getraind tot nieuw werktalent. 150+ succesvol geplaatste Motoppers

Benut je vaardigheden.

Heb je ervaring in de IT sector of beheers je al één of meer van onderstaande developer skills? Meld je dan aan als IT career trainee en kickstart je carrière met Motopp!

01 Platformen

Linux, Windows Desktop of Server, Android, AWS, Mac OS, WordPress, iOS.

01 Platformen

02 Programmeren

Programmeer-, script- en opmaaktalen: JavaScript, HTML, CSS, SQL, Java, Bash/Shell, Python, C#, PHP, C++, C.

02 Programmeren

03 Frameworks

Frameworks, Libraries & Tools: Node.js, Angular, React, .NET Core, Spring, Django.

03 Frameworks

04 Databases

MySQL, SQL Server, PostgreSQL, MongoDB, SQLite, Redis, Elasticsearch.

04 Databases
Over het traineeship.

Hoe en wat

Over het traineeship.

Je draai vinden in een Nederlands bedrijf draait niet alleen maar om jouw IT-vaardigheden. Natuurlijk gaan we je helpen om jouw skills up-to-date te brengen. Een net zo belangrijke investering is de training en begeleiding van jouw taalvaardigheid, inzicht in culturele normen en business values, presentatietechniek en samenwerken (agile/scrum). Ga jij ervoor?

wat onze motoppers zeggen
Het hebben van kennis maakt je krachtiger. Zo lang als dat je kracht hebt, kun je het.
Fadi Mendix Maker bij PostNL
Lees mijn verhaal
Motopp heeft mij de kans gegeven om een toekomst op te bouwen
wat onze motoppers zeggen
“Het is niet makkelijk om werk te vinden. Ik heb gestudeerd in Syrië en kreeg goed onderwijs. Maar alles is anders hier. Motopp leert je hoe de werkcultuur is in Nederland, hoe je in teams werkt, en helpt je bij het vinden van een baan.”
Salma Mendix Maker bij ABN Amro
Lees over Motopp en ABNAMRO.
Motopp helpt je bij het vinden van een baan.
wat onze motoppers zeggen
“Ik heb geen achtergrond in IT of een formele IT-opleiding. Wat ik wel heb, is een een passie en interesse voor dit vakgebied. Ik zie leren en doen waar je van houdt niet als hard werken, maar iets dat ik graag doe.”
Hikmet Mendix Maker
Lees mijn verhaal
Geen opleiding maar wel passie en interesse voor de IT.
Motopp heeft mij de kans gegeven om een toekomst op te bouwen
Motopp helpt je bij het vinden van een baan.
Geen opleiding maar wel passie en interesse voor de IT.
Word lid van de Motopp familie.

Persoonlijke ontwikkeling

Word lid van de Motopp familie.

Als je je bij ons aanmeldt zullen we eerst kijken of je geschikt bent. Ben je geselecteerd, dan begint jouw weg naar een baan in de IT. Samen doorlopen we het intensieve begeleidingstraject. Je maakt automatisch onderdeel uit van onze Motopp familie en je zult zien dat we niet alleen oog hebben voor jouw kunnen maar ook voor jouw persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Zo zijn er ook leuke events voor jou en je dierbaren. Met behulp van de Motopp journey app volg je jouw ontwikkeling en hou je onderling contact!

Maak kennis met jouw mentors
“Het geeft veel voldoening om mensen die ondanks hun opleidingsniveau niet aan de bak komen, alsnog een baan met perspectieven aan te bieden. Ik zie bij ons iedere dag Motoppers opbloeien omdat ze een succes van hun trainingstraject en nieuwe loopbaan weten te maken. Ik ben er om hun pad van zelfrealisatie te faciliteren.”
Dave Baltus HR & People Development Manager bij Motopp
Linkedin
Ik ben er om Motoppers te ondersteunen bij hun pad tot zelfrealisatie.
Maak kennis met jouw mentors
“Nog geen kwart van de statushouders in Nederland hebben succesvol een baan gevonden. Ik geloof in gelijke kansen en ik ben super gemotiveerd om jou verder te helpen! Ik zal er alles aan doen om je te helpen slagen.”
Wanda Compier People Development Manager bij Motopp
Linkedin
Wanda is super gemotiveerd om jou te helpen om in je kracht te staan.
Maak kennis met jouw mentors
“Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk, omdat ik bij Motopp iedere dag nieuwkomers zie transformeren tot collega’s die weer vol zelfvertrouwen kijken naar hun toekomst. Om iemand te zien lachen en met trots te zien bijdragen in een team, is heel voldoenend. Iedere dag weer.”
Stefan van der Munnik People Development Manager bij Motopp
Linkedin
Ik zie elke dag statushouders die voor ons traject kiezen, groeien in hun eigenwaarde.
Ik ben er om Motoppers te ondersteunen bij hun pad tot zelfrealisatie.
Wanda is super gemotiveerd om jou te helpen om in je kracht te staan.
Ik zie elke dag statushouders die voor ons traject kiezen, groeien in hun eigenwaarde.
Ben je gemotiveerd?

Aanmelden

Ben je gemotiveerd?

Wil je jouw IT-skills aanscherpen voor een specifieke kans op een baan? Wil je als statushouder je verder bekwamen met behulp van ons trainingstraject? We zijn benieuwd wie jij bent, wat jouw ambities zijn en waarom je ons programma wilt volgen. Bekijk het actuele aanbod via onderstaande button. Heb je een training geselecteerd? Je komt dan via het aanmeldformulier in onze kandidatenomgeving terecht waar je veilig jouw cv en motivatiebrief kunt uploaden. We nemen hierna contact met jou op. Wie weet tot snel!

Vacature aanbod.

Wil je weten welke trainingen en vacatures wij nu aanbieden? Bekijk ons actuele aanbod hieronder.

Vacature

IT Traineeship

Amsterdam Voltijd Motopp

Je droomt van een baan in de IT en je bent leergierig?

Bekijk vacature

Heb je nog vragen?

De achtergrond en reden om te kiezen voor een begeleid traject naar een nieuwe baan in de IT, is voor elke nieuwkomer anders. Bekijk hier de meest gestelde vragen.

Dat je al de nodige vaardigheden hebt is fantastisch. Je hebt misschien ook al de nodige certificaten of zelfs een IT-gerelateerde opleiding gevolgd in het land van herkomst. Je zult vast herkennen dat het vinden van een baan nog niet zo makkelijk is als statushouder. Werkgevers maken zich zorgen om jouw kloof in de taal, je motivatie, je begrip van de Nederlandse bedrijfscultuur. Dat is precies wat wij voor je gaan oplossen. Als je door ons geselecteerd bent kom je in een intensief begeleidingstraject terecht, waarbij we je gaan helpen om obstakels op te lossen en die kans op een IT-baan te verzilveren.

Voor jou als statushouder, helemaal niets. Wij betalen jouw IT-Career trainingen en vergoeden jouw reiskosten. Het merendeel van de tijd, volg je de trainingen ‘remote’, vanaf je eigen thuiswerkplek. Een keer per week kom je naar ons kantoor in Amsterdam voor een gezamenlijke workshop, met andere Motoppers. Wanneer we jou na het trainingstraject gematcht hebben met een werkgever, dan kun je uiteraard betaald werk gaan verrichten.

Wij begrijpen dat je extra alert bent op de veiligheid van jou en je gezin. Wij verzamelen online alleen geanonimiseerd gegevens. Wanneer we jou vragen een formulier in te vullen en gegevens achter te laten, dan doen wij dat op een platform waarbij we beveiligingsmaatregelen in acht hebben genomen. Jouw gegevens zullen nooit zonder toestemming aan derden worden gedeeld. Bekijk onze privacyverklaring, met meer detail over hoe we met jouw gegevens omgaan.

Bij Motopp kijken we niet naar waar je vandaan komt, maar naar waar je naartoe wilt en welke affiniteit je hebt met IT. Onderbouw in je motivatiebrief waarom wij in jou moeten investeren. Als je geselecteerd bent voor IT-Career trainingen, dan gebruiken we assessments om te toetsen of je de juiste basis hebt om in het traject verder te gaan. Mocht er geen match zijn, kijk dan of onze training voor lowcode developer iets voor je is. Hiervoor heb je niet persé programmeerkennis nodig. Ook bieden wij soms andere type trainingen, zoals op het gebied van finance, waarbij het ook om jouw ‘soft skills’ gaat.

Dat kan variëren afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van wat er getraind wordt. Je moet rekening houden met een gemiddelde tijdsduur van 3 tot 6 maanden. Hierin besteden we aandacht aan interpersoonlijke skills, zoals presentatie techniek, samenwerken (agile/scrum), taalvaardigheid en culturele integratie en er zijn dan intensieve workshops om vaktechnische skills te leren.

Dit is grotendeels van jezelf afhankelijk. We vragen maximale inzet van je tijdens het hele traject. Maar daar krijg je ook ontzettend veel voor terug. Zodra je met succes je training hebt afgerond, en we hebben je geselecteerd om gematcht te worden met een opdrachtgever, dan is het vrijwel zeker dat je aan de slag kunt. Mocht er toch geen match tot stand komen (dat komt niet vaak voor), dan gaan wij ons maximaal inspannen om een andere werkgever voor je te vinden.

Als er echt geen match is tussen jou en de opdrachtgever (wat niet zo vaak voorkomt), dan gaan we opzoek naar een andere kans.

Zodra je gematcht bent voor werk, krijg je een arbeidscontract en treedt je in dienst bij Motopp. Vanuit Motopp wordt je gedetacheerd voor je IT-baan bij je vaste opdrachtgever. Dit is vaak voor een periode van 12 maanden. Het zorgt ervoor dat je een basissalaris krijgt, uit je uitkeringssituatie kunt stappen, pensioen opbouwt, verzekerd bent voor ziekte en recht hebt op het reguliere arbeidsvangnet in Nederland. Na 18 maanden krijgt 95% van al onze Motoppers een verlenging aangeboden bij hun opdrachtgever. Wij begeleiden de transitie, zodat je er goed terecht komt.

Het trainingstraject vereist dat je voltijd beschikbaar bent. Als je geselecteerd bent, informeren we je uiterlijk een maand voordat de training start. Kom je in de knel met de zorg voor kinderen of zieke ouders, overleg thuis wat de opties zijn en schroom niet om ons te raadplegen over mogelijke oplossingen. Het zal intensief zijn, maar vergeet niet dat het je ook een mooie kans oplevert. Lukt het echt niet, maar ben je over een tijdje wel beschikbaar? Laat ons sowieso weten dat je interesse hebt of kom over een tijdje hier weer terug.

Het komt weleens voor, buiten je invloedssfeer. Als je bij ons in een trainingstraject zit, dan voelen wij ons betrokken bij je. Deel het met ons en we zullen met je proberen mee te denken over een oplossing. Uiteraard hebben we geen invloed op alle situaties, maar er samen over nadenken kan soms alsnog tot een oplossing leiden. Ook als dat betekent dat het traject even ‘on hold’ wordt gezet.

Wil je statushouders een toekomst bieden en wil je partner worden?
Laten we kennismaken!